woensdag 27 juni 2012

The future of tomorrow is gone the day after; grab it now



Via twitter ontvangen van Lucien Engelen. Een mooie metafoor die ik ooit hoorde is dat het leven als een carousel kansen is. Kansen komen steeds voorbij. Het enige wat je hoeft te doen, is springen en er één proberen te pakken.

Ondertussen weet ik beter. Je kunt misspringen. Je kunt een kans pakken die je wellicht beter had kunnen laten hangen. Soms is nadenken beter dan intuïtief handelen. Feit blijft dat zonder risico nemen, het carousel blijft draaien en je alleen maar kansen voorbij ziet komen. Want morgen is inderdaad overmorgen historie.
Dus pak weloverwogen of intuïtief je kans vandaag voordat die morgen wellicht voorbij is.

vrijdag 22 juni 2012

It is not nice to behave important, but important to behave nice



Gezien bij Beachhouse Key West in Katwijk aan zee. Soms maak je mee hoe belangrijk mensen zich wel niet voelen. En nog erger, zich er naar gaan gedragen. Het is niet te ontkennen dat er belangrijke mensen zijn. Net zo min als het te ontkennen valt dat "gewone" mensen ook belangrijke dingen doen of zeggen.

Alles in context. Belangrijke mensen die complexe problemen weten op te lossen, lopen daar meestal niet mee te koop. In een vrienden atmosfeer met discussies over frivoliteiten blijft het verbazen dat mensen zwaarwichtig worden. Diep filosofisch gaan praten en nadenken over zaken die op te lossen zijn met een goed glas wijn, een kwinkslag of iets meer ruimdenkendheid.

dinsdag 19 juni 2012

Build a bridge and get over it!


Gelezen in het facebook van nicht Dari de Bruijn. Want ze heeft volkomen gelijk. Als het tegen zit, als zaken niet lopen zoals ze vooraf gedacht zijn, moet je niet altijd bij de pakken neer gaan zitten.

Dat geldt voor het Nederlands voetbalelftal, de teleurstelling van uitschakeling en voor alle andere zaken waar je meteen een brug overheen kunt bouwen. Soms is de tegenslag te groot om een onmiddellijk brug te kunnen bouwen. Soms is het best lekker en goed om je hart eruit te huilen. Je verdriet te tonen.

Maar uiteindelijk als de tranen zijn opgedroogd, realiseert iedereen zich dat je niet eeuwig kunt blijven stilstaan bij wat je overkomen is. Dat je toch een brug moet zien te bouwen om verder te komen.

woensdag 13 juni 2012

Never give up your dream; dreams matter!



Ik zag hem op de sportschool. Een aansporing voor mensen die met het sporten iets willen bereiken. Vaak dromen die mensen van een strakker lijf, minder knellende kleding en "hoe ik eruit zag toen ik jong was". Het laatste is niet erg realistisch.

Het nastreven van onrealistische dromen heeft geen zin. Maar realistische dromen des te meer. Die doen er wel toe. Wat je heel graag wilt bereiken, kun je in beginsel bereiken. Dat komt niet gratis. Het verwezenlijken van je droom vraagt meestal veel inspanningen, geduld, doorzettingsvermogen en vooral de overtuiging dat het mogelijk is. Hopelijk bewijst het Nederlandse voetbalelftal vanavond deze one liner.

maandag 11 juni 2012

In liefde, oorlog en voetbal is alles geoorloofd. Toch?

Brief aan God. (met dank aan Ad Schellens)

Lieve God U heeft de afgelopen tijd mijn favoriete zanger Michael Jackson, mijn favoriete acteur Patrick Swayze, mijn favoriete actrice Farah Fawcett en mijn favoriete entertainer Ramses Shaffy tot U genomen. Ik wil U alleen nog even laten weten dat mijn favoriete elftal Duitsland is.