vrijdag 28 september 2012

Het verschil zit soms in de details.


Vanmorgen kreeg ik een reactie op een email. Een verschil in interpretatie van één woord. Zo niet bedoeld, wel zo begrepen. "Ietsje" meer kan soms al veel te veel zijn. En iets minder veel te weinig.

Een decolleté is als de zon. Je mag er wel naar kijken maar niet in staren. Dus kijk nou eens eindelijk voor je.

maandag 24 september 2012

De ultieme vorm van managen; delegeren

Afgelopen zaterdag was de bus kapot.

Er lag één man onder (Sander) zijn handen vuil te maken............

terwijl 12 managers met de handen in de zakken toekeken en verkeerde instructies gaven.

U begrijpt het al, de bus werd niet gerepareerd. In de evaluatie werd de oorzaak vastgesteld door het management. Sander bleek niet gemotiveerd genoeg.

vrijdag 14 september 2012

Olifant eet je in plakjes


Vanochtend gehoord. "Een olifant kun je niet in zijn geheel eten maar wel in plakjes. Een mooie metafoor om aan te geven dat je heel grote problemen of vraagstukken niet in één keer moet proberen op te lossen, maar in stukken.

vrijdag 7 september 2012

Geld verdient uitgegeven te worden


Je krijgt beloning naar inspanning. Naarmate inspanningen groter zijn, zijn de verdiensten dat meestal ook. Maar je kunt ook overdrijven. Je kunt zo hard werken dat je geen tijd meer hebt om het vele geld wat je verdient uit te geven.

Wat is daarvan de zin? De uitdaging is je persoonlijke balans te vinden. Om soms keihard te werken en soms uit de band te springen. Van alleen maar geld op de bank, wordt alleen de bank rijker.