vrijdag 19 april 2013

Tijdens de vakantie heb je geen horloge nodig

Vakantie is het gevoel dat je een half uur vooraf nog niet weet wat je gaat doen. Je leeft op het ritme van eten als je honger hebt en drinken als je dorst hebt. Je laten meevoeren zonder agenda.

Plannen maken zijn slechts suggesties, die net zo gemakkelijk ontstaan als ze verworpen kunnen worden. Rond zwerven en iets gaan doen zonder plan levert vaak de leukste momenten op.

Natuurlijk zijn er momenten die vast liggen. Om van A naar B te reizen bijvoorbeeld. De momenten dat zich nieuwe ervaringen en verrassingen kunnen gaan voordoen zonder verwachtingspatroon.

Vakantie, I love it.

donderdag 11 april 2013

A dirty mind is a joy forever

Mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam. Of mijn lichaam na twee weken doorvoeding in gezonde staat verkeerd, is op zijn minst twijfelachtig. Het is allemaal goed bedoeld maar zo langzamerhand voel ik mij de rijk gevulde kalkoen met Thanks giving.

Tijdens het Song Kran Festival http://songkran2013.com is het natgooien met liters water een lokaal gebruik en een uitstekende manier om het lichaam te zuiveren dacht ik zo. Water zuivert immers het lichaam. Aangezien er nergens bij staat dat dit alleen geldt bij inwendig gebruik en ik nogal bevreesd ben voor de bijverschijnselen, neem ik aan dat uitwendig gebruik ook goed is. Om gelijktijdig de geest te zuiveren, vind ik wat ver gaan. Immers, a dirty mind is a joy forever.

donderdag 4 april 2013

Chaos is a friend of mine

Een quote van Bob Dylan waar ik aan moest denken toen ik de verkeerschaos in Bangkok bewonderde. Het gekrioel tovert de Heer-in-het-verkeer Hollander een glimlach op het gezicht, maar er blijken ook regels in de chaos te gelden.

Het recht van de sterkste, bussen en vrachtauto´s winnen. Klein en wendbaar. Brommers laten het kleinste gaatje niet onbenut. Inventief. Langzaam rijdend en stilstaand verkeer maakt van drie rijstroken met gemak vijf banen. Geduld. Claxoneren helpt niet. Voetganger wees op u hoede, vooral op het trottoir. Is die niet volgebouwd met kraampjes, wordt het tot rijbaan nummer zes.