vrijdag 24 mei 2013

In de juiste omgeving kan je zwakste punt je sterkste troef worden



Je behoort onmiddellijk tot de top als je omgeving minder is. Eenoog is Koning in het land der blinden. Zijn uitzonderlijke prestaties echt buitengewoon? Wat was en is de context? "Meer" in een groeiende economie is vooral een logisch gevolg van.
Opscheppen en voorstaan op, zijn geen deugden die we waarderen. "Doe maar gewoon" roepen we vaak. Blijf middelmatig. Daar is niets mee, zolang je maar probeert heel goed in middelmatig te zijn.  Pete Eckert is blind (zie www.peteeckert.com). Niet bepaald de eerste kwaliteit waaraan je denkt bij een fotograaf!

dinsdag 21 mei 2013

Wees niet altijd rechtlijnig. Bend it like Beckham!


David Beckham is gestopt als voetballer. Een vrij normaal gegeven voor een voetballer die richting 40 jaar gaat. Behalve geweldig mooie voetbal momenten laat hij twee duidelijke herinneringen na. Samen met vrouw Victoria wist hij zijn beroemde naam als merk uit te melken. Heren en dames parfum en eigen kledinglijn, brachten hem meer inkomsten dan alleen zijn voetbalsalaris. Goed vooruitzicht voor na de voetbalcarrière en een geweldig besef van marketing, merchandising etc.

Zijn weergaloze traptechniek werd in één zin samengevat en als titel mee gegeven aan een film. Bend it like Beckham. Ik gebruik de one liner regelmatig, als ik wil aangeven dat de actuele situatie iets verbogen moet worden om het doel te bereiken.

vrijdag 10 mei 2013

Multi-tas-ken een vrouw als beste!


Foto: 100% waar
Sommige vrouwen beweren dat ze zeven dingen tegelijk kunnen uitvoeren. Sommige mannen beweren dan weer dat ze nog niet één ding kunnen, laat staan zeven. Plagerijen daargelaten is het een feit dat er verschillen zijn tussen sexen en dus vermoedelijk ook in kwaliteiten. Vermoedelijk omdat generaliseren soms erg grappig is (met dank voor de tip van Laura) en tot gevolg heeft dat er uitzonderingen aangevoerd worden. Damestoiletten zijn altijd overvol, vandaar dat sommige dames toch heel sneaky naar links gaan.

vrijdag 3 mei 2013

Geniet van het leven. Niet met mate, wel met maten.


Genieten en gelukkig zijn zitten vaak in kleine dingen. Kijk maar eens op Facebook waar mensen hun "momentjes" met elkaar delen. Grote momenten zoals een verre reis, trouwen of een nieuwe baan. Maar veel meer kleine momenten. Een vriendelijk woord, een aardigheidje, een verrassing van je lief.

Rijg er een ketting van zoals je een ketting rijgt van een paar grote en veel kleinere kralen. Laat die door je handen gaan als herinnering als het tegen zit. Geniet dus met volle teugen van de gelukkige momenten, zodat ze je helpen door de minder gelukkige heen te komen.