maandag 31 maart 2014

It takes two to tango!

Soms kom je in situaties waarin je helemaal niet wilt zijn. Bijvoorbeeld als alles tegen zit of wanneer het lijkt dat je alleen maar pech hebt. Je komt dan met vragen te zitten als: Wat is er gebeurd? Wat heb ik fout gedaan?

Zelfreflectie is goed, zolang dat niet omslaat is zelfdestructie. Niemand is zonder fouten en verbeterpunten zijn er altijd. Maar dat geldt voor alle partijen. Het zegt ook wat over de kwaliteit van de manager zelf, wanneer deze alleen maar klaagt over de kwaliteit van zijn medewerkers.

Zwartepieten, d.w.z. alle schuld bij de ander neerleggen of alle schuld op je nemen, leidt niet tot oplossingen.

dinsdag 11 maart 2014

Het moment van genieten ligt in het heden

Mijn to do lijstje blijkt niet tegen de zon te kunnen! Dank je wel Wendy dat ik hem mag gebruiken. Belangrijker dan te schrijven of te praten over "het genieten", is het genieten zelf. En dan niet morgen met grote dromen en plannen over hoe, met wie en wanneer we gaan genieten. Of door terug te denken aan hoe we hadden kunnen genieten of hebben genoten.

Genieten kun je het beste nu en van alles of zelfs niets.

dinsdag 4 maart 2014

Hetgeen de één aanbidt, kan de ander verafschuwen.

Carnaval is één van de periode waarin onze kleine land nog smaller wordt. De periode van stereotypen en stigmatisering. De ietwat koele, verstandige en vooral nuchtere Noorderling tegen de Bourgondische en vooral niet nuchtere Zuiderling.

Carnaval omschrijven ligt tussen uitersten. Van één groot feest van ongedwongenheid tot vier dagen van verplichte losbandigheid. De waarheid ligt niet in het midden. Zoals jij het ervaart, zo is het! Die waarheid verandert alleen als ons beeld en/of ervaring verandert.