vrijdag 16 mei 2014

Wees en blijf jezelf, van de anderen zijn er genoeg

De meeste mensen vergelijken zich bijna constant met anderen, die bijna altijd beter, sneller, knapper etc. zijn dan wijzelf. Anderen bepalen zo de norm waar wijzelf vinden dat we aan moeten voldoen. Vermoedelijk kijken er ook mensen naar jou op en zo wordt jezelf de norm voor anderen.

Jezelf blijven en in jezelf blijven geloven, is niet gemakkelijk. Constant willen voldoen aan normen en waarden die je feitelijk jezelf oplegt, ook niet. Breek er eens uit, doe eens gek. Van Katherine Hepburn komt de uitspraak "If you obey all the rules, you will miss all the fun.

 

woensdag 7 mei 2014

Life is all about making choices.

Keuzes maken is van elke dag. Vele keuzes zijn routine matig, ze zijn niet diep ingrijpend en hebben relatief kleine consequenties. Soms is kiezen wel ingrijpend. Bijvoorbeeld als je op een figuurlijke tweesprong staat in je leven. Zoals het uitbreiden van je carrière en ambitie enerzijds of juist meer de behoefte aan "quality time" anderzijds.
 
Dat is geen keuze uit twee kwaden of kiezen tussen kwaad en goed. Maar het blijft wel kiezen en dat kan lastig zijn. Het lastigste is geen keuze te maken. Te blijven twijfelen en je ongemakkelijk blijven voelen. Nadenken over belangrijke beslissingen in je leven is een goede zaak. Blijven nadenken brengt je nooit verder. Is die keuze echt onherroepelijk? Kies en ga ervoor. Lukt het niet? Probeer zoveel als mogelijk terug te draaien en je bent weer een ervaring wijzer.