vrijdag 24 oktober 2014

Adventure is always calling. The question is; Will you go?

Op 4 oktober 2014 is de Volvo Ocean Race gestart. Een uitputtende wedstrijd kijken de meeste mensen het liefste vanuit de luie stoel op tv met een drankje onder handbereik. Het valt niet mee om de comfortzone te verlaten. Alleen als we er echt op letten zijn gewoontes te doorbreken. Zelfs op de half-automaat, laat staan de vol-automaat doen we de dingen zoals we die altijd deden.

Comfortabel in je warme stoel met je favoriete drankje of keihard werken op een onstuimige boot terwijl je zout water wegslikt. De meesten zouden het wel weten, denk ik.

"Als je denkt dat avonturen gevaarlijk zijn moet je de gewoonte eens proberen. Die is dodelijk." schreef Paulo Coelho. Het avontuur roept altijd, Jij bepaalt hoe je antwoord geeft.

vrijdag 17 oktober 2014

Lack of time is often confused with lack of direction

Kent u het liedje van Herman van Veen nog; Opzij, opzij, wij hebben ongelooflijke haast. Tijd en tijdsgebrek kenmerkt het leven van veel mensen. Mensen klagen vaak over gebrek aan tijd, terwijl het gebrek aan richting het echte probleem is.

Time management is vooral een kwestie van kiezen. Zaken die geen onmiddellijke aandacht nodig hebben, parkeren totdat de kwesties aan de beurt zijn. Niet alles maar blijven controleren maar op anderen durven te vertrouwen. Accepteren dat er fouten gemaakt worden. Zelf je agenda beheren en geen speelbal zijn.

Geen stress, tijd hebben begint met het besef dat de hoeveelheid hooi op je vork bespreekbaar is. Soms moeten daarvoor de claims van anderen wat inbinden. Veel vaker moet je zelf wat inbinden. De hoeveelheid "stress" in je leven is vooral gekoppeld aan de keuzes die je bereid bent te maken.

zondag 5 oktober 2014

One will never excel, if one stays at the safe side

De definitie van gevaar en risico durven lopen verschilt nogal per persoon. De één zoekt constant naar nieuwe uitdagingen. De ander zou hetzelfde "nog niet voor een miljoen doen".
De avonturier is "thrilled" bij het overstijgen van grenzen. De voorzichtige mens krijgt alleen al bij de gedachte koude rillingen."

Het valt voor de meeste mensen niet mee om uit de veilige zone te komen. Om iets uitzonderlijks te bereiken, moet je het lef hebben om het bekende vertrouwde te verlaten. Naarmate je daar beter in slaagt, wordt het steeds gemakkelijker om de drempel te nemen.